dimarts, 18 de març del 2014

EL DIAR SECRET DE LA SUSI I EN PAUL:

El llibre era molt divertit, anava d'un nen i una nena que viuen a Viena.
En Paul se n' ha d'anar a viure al camp i decideixen fer un diari i anar-se'l passant.
Era molt emocionant, perquè ells dos havien sigut millors amics però amb el temps d' estar separats, la Susi es va anar fent nous amics.
Tot i que ell quan va tornar estava  convençut de  que eren molt amics, la Susi ja no el convidava ni pasaven les tardes junts.
T'ho expliquen molt detalladament totes les coses que feien i els sentiments que tenia cadascú, és un llibre que fa riure i és molt divertit ,
Fan bromes..
L'unic inconvenient que hi he trobat ha sigut que deixa el final massa tallat i m'ha passat volant tot i que aquest llibre m'ha encantat.
Berta Xuclà

dimecres, 12 de març del 2014




             LA PORTA DELS TRES PANYS 


La escrit una senyora quees diu Sònia Fernàndez-Vidal. És un llibre que parla de la física quàntica. Va d'un nen que entra al món quàntic on li expliquen moltes coses de la física quàntica i es fa amic de dos personatges que viuen allà, la Quiona, que és una fada, i de l'Eldwen, que és un elf. La Quiona i l'Eldwen li diuen en el nen, que es deia Nico, molts enigmes que van de la física quàntica, com per exemple aquest: imagineu un carrer per on circula un cotxe fosc, sense llums. Tots els fanal estan estan apagats. No hi ha cap mena de resplendor provinent dels aparadors. Tot d'una, un gat negre creua pel davant del cotxe. Malgrat això, el conductor frena a temps abans d'atropellar-lo. Com ha aconseguit veure'l? R: Ningú no us ha dit que fos de nit. Era en ple dia. Així doncs, el conductor no va tenir cap problema per veure el gat!!! 

A mi aquest llibre m'ha agradat molt i m'ha sembla't molt interessant, us el recomano!!! 


Carla Tardio Plantalech  5è A

 

                                               
                     EL JARDÍ SECRET


Aquest llibre l'ha escrit un senyor que es diu Frances Hodgson Burnett.
Va d'una nena que es diu Mary. A ella se li moren els pares i va a viure amb el seu tiet. Ella el coneix llavors. La seva sirventa li explica que el seu tiet té un jardí tancat. La nena el busca, i el troba, i coneix a un nen que es diu Dickon. La Mary, a la nit sent uns plors, i ella va a buscar a veure qui és.Ella troba un nen que es diu Colin, el seu cosí. El cosí va amb cadira de rodes. Ella li explica coses sobre en Dickon i el jardí. Un dia, ells van al jardí. Ell diu que la màgia del jardí ha fet que pogués caminar. El tiet de la Mary, troba el jardí obert, i veu els nens que estan jugant per allà. Ell pensa que l'han obert ells, i es queda bocabadat, perquè no s'esperava que ningú trobes la clau. En Colin veu al seu pare i va corrents cap a ell. El seu pare i ell no es veien desde que en Colin era petit. El tiet sempre l'havia vist amb cadira de rodes. Tornen a casa tots plegats, i els criats es queden parats, perquè ells sempre havien vist a en Colin en cadira de rodes.
I passen una vida tots junts, feliços.  

Us recomano aquest llibre!!!!!!!! 
Sara Ujja  5èA







dimecres, 5 de març del 2014

LA MEVA PROFE ÉS UN VAMPIR

A la Sveltana li agrada molt el color vermell i li agrada molt la carn. Ho té molt clar,és un vampir.
Un dia a la casa abandonada del costat de casa seu, hi va venir una veïna molt estranya . Quan va mirar per la seva finestra,va veure la veïna amb un vestit de color vermell i...Ostres, només menjava pomes vermelles. La Sveltana i anà ho trobà molt estrany i va decidir anar-la a veure. L'endemà anà a la casa del costat, i la va veure molt cuidada, trucà a la porta i va sentir una petita rialla. A l'obrir la porta... veu una dona dolça i baixeta, ja no té por.
Després, a la escola, resulta que hi ha una senyoreta nova, a ella també se li fa estrany perquè va amb un vestit d'un negre que només es veu a les pelis de por.
Que passarà amb la profe? serà un monstre o no?...Si ho voleu saber heu de llegir aquest llibre.